Stäng

Retül - Bike Fit

 

Specialized Retül bikefit är just nu det mest avacerade och framgångsrika bikefit systemet på marknaden.

En bikefit är något som gynnar alla cyklister, oavsett nivå. Det är lika obekvämt med domningar i händerna för den som cyklar till jobbet som för den som ligger mitt i en proffsklunga.

Vi på Specialized Conceptstore har jobbat med bikefit i över tio år, så vi har en rejält med kunskap och erfarenhet inom detta område.  

Vi utför bikefit på alla typer av cyklar, landsväg, triathlon, TT, mountainbike.

 

Varför behöver man göra en bikefit då, cykling som är så skonsamt mot kroppen?

 

Tänk att du cyklar med ungefär 90 i kadens, dvs 90 pedalvarv / minut. Om du då gör en något felaktig rörelse med tex ditt knä, då blir det inte mindre än 5400 felaktiga knärörelser per timme. Sådant sliter på kroppen.
Det kan även vara så att du egentligen inte känner något obehag alls när du cyklar, men du skulle kunna få ut mer kraft i varje tramptag om vi justerade din sittställning.
Kanske du som triatlet har problem med kramp i vaderna vid löpningen, en bikefit kan hjälpa dig även där.

 

Lite kortfattat går en bikefit till på följande vis.


Först kommer vi att prata lite om vem du är som cyklist, och om du upplever några problem under din cykling.

Sen gör vi en undersökning av motorn, dvs din kropp. Vi kikar då bla på fötter, knän och utför vissa rörlighets tester. Vi tittar även efter asymmetrier på din kropp, tex benlängds skillnad.

Först när vi vet vilka förutsättning just din kropp har, så kan vi börja jobba med din sittposition.

Det gör vi på en stationär Retül fit bike. Med den så kan vi ändra alla olika kontaktpunkter medan du cyklar. Vi kommer att sätta 8 olika sensorer på dig som läses av digitalt, så vi kan se exakt vad som händer med kroppens olika vinklar när vi gör ändringar.

När vi hittat en position som vi är nöjda med så kommer vi att föra över de måtten till din riktiga cykel. Nu sitter du perfekt och är redo för att ge dig ut på vägarna, eller stigarna.

Du får hela bikefit rapporten utskriven på papper eller mailad till dig. Kan vara värdefullt den dag du väljer att byta cykel.

Det är fullt möjligt att det kan kännas lite ovant första turerna. Kroppen kan behöva några pass innan den har vant sig vid en ny sittposition. 

Skulle det var så att det efter några rundor inte känns helt perfekt, så ingår det även ett återbesök då vi kikar på vad det skulle kunna bero på.

En bikefit tar ungefär 3-4 timmar. Ofta så behöver det bytas en del komponenter på cykeln, tex sadel, styrstam etc. Visst mekaniskt arbete ingår i bikefitten. Vid större ingrepp så som wirebyten, kapning av gaffelrör osv så tillkommer vanliga verkstadspriser.

Hör av dig till butiken för att boka en tid.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Testkör innan köp
Körklar cykel
Räntefri avbetalning
2 års fri justering