Stäng

Kappadokien - Turkish Delight

En magisk MTB-resa med stigcykling i världsklass. Regionen Kappadokien är mest känd för sina klippformationer tillsammans med sina luftballongturer på tidiga vindstilla morgnar. Även vandringar och den goda maten adderar stort attraktionsvärde. Men det är för cyklingen vi är här.

Vi har förnärvarande inga datum bokade för framtida resor pga pandemin.
Ny info kommer så fort vi har möjlighet att resa igan.

29 April - 3 Maj  INSTÄLLT PGA CORONA 
7-11  Oktober    INSTÄLLT PGA CORONA 

Stigcykling i Flintstonemiljö

I stigcyklingsparadiset Kappadokien har moder jord skapat en natur som inte liknar något annat. Med boende på hotell i byn Göreme som bas stoltserar regionen med möjlighet till ett flerdagars stigcykeläventyr i science-fiction miljö på riktigt. Den makalöst vackra naturen skapad under flera miljoner år tillsammans med mänsklig mångtusenårig närvaro ger en naturupplevelse utan dess like och en känsla av mystik i varje hörn. Här har stig-guden inte sparat på något. Kappadokien är helt enkelt stigcykling i världsklass.

Cyklingen och transporter

Fokus ligger på stigcykling och vi cyklar i tre dagar och täcker in de allra bästa stigarna. Hittar ni en favorit kör vi den igen. Med oss följer en lokal guide och en shuttle buss med specialbyggd trailer för att vi skall hinna cykla så mycket som möjligt nerför och så lite som möjligt uppför. Det är lite små klättringar här och där mellan åken, så viss klättring förekommer men fokus är på stigcykling. Någon längre transportsträcka kan dock förekomma. Långa sköna åk och vissa med tekniska partier.

Maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch stannar vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter. På kvällen äter vi lokal gourmetmat i byn Göreme. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cykel

- Stigcykel med 120-150 mm slaglängd rekommenderas

- Egen cykel rekommenderas! Gärna heldämpat och “dropper post” (höj/sänkbar sadel) gör åkningen skönare.

- Önskar du hyra cykel finns endast hardtail på plats. Det funkar givetvis bra men inte optimalt.

- Cykeltransport ingår så ingen anledning att snåla på bagaget.

Vår guide

Vi jobbar med erfarna lokala cykelguider som känner varje stig i området. Vi startar dagen runt 09.00 och är tillbaka vid 17-tiden. Vi tar dig till Kappadokiens bästa trails och stannar på vägen för att fota, luncha och uppleva. Vi åker hela dagen och får du inte nog finns fler stigar runt hörnet.

Boende

Vi bor på lokalt 3-stjärnigt ”boutique” hotell i byn Göreme och äter vår frukost där innan våra långa heldagar.

Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Nivå:
Denna resa är för dig med cykelvana. Du behöver inte vara jätteduktig men du bör vara van att cykla stig. Den mesta cyklingen är utför/nedför i stundtals tekniska partier, lös sand och grus. En del cykling uppför, liksom transportsträckor förekommer. Gillar du stigcykling är du i paradiset!

Pris från 6998kr

Då ingår allt detta

- Flyg tur och retur (via Istanbul) med måltid eller snack
- 30 kg incheckat bagage + cykel (utöver incheckat bagage). Cykel packas i cykelväska eller låda. Måste förbokas.
- Transfer till och från hotell
- Del i dubbelrum på Hotell i Göreme
- Lokalguide
- Tre heldagar cykling
- Tre dagars shuttleservice
- Frukost, lunch och middag dag 2-4
- Representant från oss!

Boka här: Apollo.se

Tveka inte, häng med du också!

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar 0 kr
Till kassan
Testkör innan köp
Körklar cykel
Räntefri avbetalning
2 års fri justering